MUZIEKTHERAPIE
Muziektherapie is een vorm van vaktherapie. Muziektherapie maakt gebruik van verschillende werkvormen zoals bijvoorbeeld: Het luisteren naar muziek, improviseren, componeren, zingen, instrumenten bespelen. Etc.
Een methode die binnen de behandeling ook ingezet kan worden is songwriting. Naast dat liedjes schrijven ontzettend leuk is om te doen, is het een muziekterapeutissche methode om cognitieve, emotionele en communicatieve behoeften te behandelen. Uit onderzoek is gebleken dat het rendement hoof is voor (jonge) volwassenen wanneer zij deelnemen aan songwritingsessies. Het levert ze meer zelfvertrouwen, plezier, gevoel van vrijheid, ontspanning en afleiding op. Songwriting kan in allerlei verschillende muziekstijlen: van popballades, stevige rockmuziek tot rap
& hip-hop.
Muziektherapie kan van grote waarde zijn voor mensen die het moeilijk vinden om zich verbaal te uiten of juist voor mensen die verbaal zeer sterk zijn maar moeilijk tot gedragsverandering kunnen komen.
COEN
Coen is muziektherapeut binnen Skill’ness.
Je kunt bij al je vragen over Muziektherapie terecht bij Coen.
"Wat het me heeft opgeleverd is dat ik een nieuwe uitlaatklep heb"
“Het is fijn dat je bij Skill’ness de gelegenheid krijgt om praktisch bezig te zijn in plaats van alleen maar in je hoofd te zitten”
“Bij Skill’ness boksen ontdek ik mijn krachten en durf ik mijn grenzen te verleggen. De motiverende en respectvolle aanpak van de trainers zorgen voor een fijne sfeer in de groep.”
“Skill’ness kan erg goed inspelen op je hulpvraag. Zo heb ik autisme en ben ik ook nog geadopteerd. Daarmee hebben ze me goed kunnen helpen.”
“Oorspronkelijk is Skill’ness natuurlijk een zorgbureau, maar ik kom zelf al 6 jaar bij Skillness voor de reguliere yogalessen op de dinsdagavond. Dit zijn echt heel fijne Vinyasa lessen met een klein clubje, goede adjustments en een prettig ongedwongen sfeertje”
“Skill’ness vormt een belangrijke spil in de re – integratie van jongeren in de maatschappij”
"Binnen theater heb ik mijn levensverhaal kunnen delen, daar was ik heel trots op"
“De basale behoeften worden op een prettige, positieve en individuele manier aangevuld en meegenomen, door naast de mensen te staan en goed te kijken, voelen en zien”